Bezplatná linka: 0800 232 332    facebook-zlate-sporenie

Krugerrand je aj strieborný.

Krugerrand je aj strieborný.

Juhoafrická mincovňa South African Mint oslavuje v roku 2017 svoje 50 ročné výročie začiatku razby investičných zlatých mincí Krugerrand. Počet doteraz vyrazených zlatých Krugerrandov je najvyšší na svete a ich presiahol 50 miliónov jednouncových mincí.

Novinkou juhoafrickej mincovne bude strieborný Krugerrand. Váha mince bude 1 unca a rok prvej razby bude 2017. Začiatok ich predaja je naplánovaný na november 2016 v celkovom počte 500 000 kusov.

Okrem strieborných mincí mincovňa vyrazí aj:

  • platinovú mincu Krugerrand,
  • menšie zlaté mince vo váha 1/20 a 1/50 unce,
  • väčšiu variantu – 5 uncovú zlatú mincu.

Tieto mince však budú v obmedzenom náklade a dôvodom ich razby je už spomínané výročie mincovne.

Leto skončilo, americká mincovňa pracuje na plný výkon.

V prvej polovici roka zažila americká mincovňa jeden z najlepších rokov v histórií. Predaj strieborných minci Eagle bol na mesačnej úrovni 5 000 000 uncí. Po slabšom lete, v ktorom vyššia cena striebra znížila dopyt, nastal silný október, ktorému naopak pomohol pokles ceny striebra. Ešte čakáme na konečné predaje, ale očakávaný predaj 4 miliónov uncí striebra v októbri sa pravdepodobne potvrdí. Predaje strieborných mincí Eagle nie sú na úrovni rekordného roka 2015, ale rok 2016 bude rovnako ako rok 2015 jedným z najlepších za posledných 30 rokov.

Strieborné mince Eagle sú populárne hlavne v USA a sú kupované ako alternatíva k „drahým“ zlatým minciam eagle. Nie každý si môže mesačne kúpiť zlatú mincu za 1350 dolárov a preto si klienti vyberajú ako alternatívu strieborné mince

Diskusia

Ing. Slavomír Fogaš

Autor myšlienky pravidelného sporenia a investovania v zlate a spolumajiteľ spoločnosti Zlaté sporenie a.s. "Ekonómia a finančníctvo sa vyučuje a prezentuje ako zložitá vec preto, aby tomu ľudia nerozumeli. Mojím cieľom je zrozumiteľne a jasne ukázať základy peňazí, dlhu a financií, aby sme neboli iba bezbrannými spolusediacimi v autobuse, ktorí šoférujú “ tí veľkí”.

Čo je sporiaca suma a prečo 30 000 EUR?

Každý náš klient si stanoví pred začatím sporenia Sporiacu sumu. Je to Váš plán – celková suma, ktorú by ste chceli postupne dosiahnuť a mať zlato v takej hodnote v budúcnosti. My sme ju pre Vás stanovili na 30 000 EUR (najčastejšia voľba). Pri otvorení zmluvy vo formulári vpravo si jej výšku môžete sami a stanoviť si vlastnú sporiacu sumu.

Upozornenie: Nemáte žiadnu povinnosť dosiahnuť celú Sporiacu sumu ani žiadne pokuty alebo sankcie, ak ju nedosiahnete celú. Sporenie môžete ukončiť kedykoľvek bez poplatkov a sankcií.

×

Pin It on Pinterest