Bezplatná linka: 0800 232 332    facebook-zlate-sporenie

Ak Trump vyhrá, zlato pôjde na ……

Ak Trump vyhrá, zlato pôjde na ……

Investor Jim Rickards prepokladá, že v prípade víťazstva Trumpa zlato stúpne cez noc o 100 dolárov na unci. Bývalý kongresman Ron Paul si myslí, že zlato bude rásť v prípade víťazstva kohokoľvek.

Voľby už v USA zasiahli takmer všetky oblasti, finančné trhy nevynímajúc. Na finančných trhoch rastú obavy, že v prípade výhry republikána Donalda Trumpa dostanú finančné trhy obrazne „ranu do brucha“. Je potrebné poznamenať, že ani výhra Hillary nie je víťazstvom pre trhy v pravom slova zmysle.

Jim Rickards v jednom z posledných interview uviedol, že víťazstvo Trumpa spôsobí okamžitý prepad akciových trhov o 10% a rast ceny zlata o viac ako 100 dolárov za noc, čo je rast o viac ako 7% za deň.

Kto je Jim Rickards? Je to autor knihy (okrem iných) The Road to Ruin – The Global Elites’ Secret Plan for the Next Financial Crisis’ . (voľný predklad – Cesta k zničeniu – Globálne elity majú tajný plán pre ďalšiu finančnú krízu.

Hlavným dôvodom je podľa neho skutočnosť, že trhy očakávajú víťazstvo demokratky Hillary Clintonovej a úspech Trumpa bude mať podľa Jima ešte horší dopad na trhy ako nedávny Brexit, keď libra kolabovala a zlato rástlo každý deň. Podľa neho ak vyhrá Hillary, nič sa nestane, ale ak vyhrá Trump, máme tu zemetrasenie.

Ron Paul sa pridáva.

Ron Paul je bývalý prezidentský kandidát a kongresman, ktorý je známy tým, že požaduje inventúru amerického zlata, pretože verí, že ho už Amerika nemá.  Hovorí, že ak investori hľadajú v ďalšom americkom prezidentovi stabilitu, ktorú prinesie na trhoch, budú sklamaní.

Neočakáva, že sa niečo zmení, bez ohľadu na to, kto bude zvolený. Dôvodom je neustály rast vládneho deficitu USA a posúvanie stropu pre výdavky. Rovnako štátny dlh neustále rastie a Fed požičiava a tlačí doláre bez prestávky. Ako Ron Paul opakovane uvádza, zlato je jediná poistka, pretože Fed a bankári už stratili kontrolu a finančný systém sa pomaly rúca. Každý, kto to nevidí, bude prekvapený, ale to bude už neskoro.

trump clinton

Náš dodatok:

Je pravdou, že aktuálne je väčšina analytikou naklonená neistote na trhoch, ktoré môžu po voľbách nastať. Ozývajú sa skôr negatívne hlasy, ktoré hodnotia situáciu Trump vs. Clintonová ako „z blata do kaluže“. Tieto informácie pomáhajú skôr zlatu a drahých kovom.

Ďalšou dôležitou udalosťou pre finančné trhy bude zasadnutie Fedu v decembri, ktoré bude pravdepodobno ovplyvnené voľbami a kde sa očakáva zvýšenie sadzieb. Asi ako na každom zasadnutí a stále sa Fed bojí.

Neberieme situáciu tragicky a koniec sveta ešte nenastane . Ale aj v tejto situácií platí skôr staré známe „sedliacké“ pravidlo: Radšej pripravený ako prekvapený.

Diskusia

Ing. Slavomír Fogaš

Autor myšlienky pravidelného sporenia a investovania v zlate a spolumajiteľ spoločnosti Zlaté sporenie a.s. "Ekonómia a finančníctvo sa vyučuje a prezentuje ako zložitá vec preto, aby tomu ľudia nerozumeli. Mojím cieľom je zrozumiteľne a jasne ukázať základy peňazí, dlhu a financií, aby sme neboli iba bezbrannými spolusediacimi v autobuse, ktorí šoférujú “ tí veľkí”.

Čo je sporiaca suma a prečo 30 000 EUR?

Každý náš klient si stanoví pred začatím sporenia Sporiacu sumu. Je to Váš plán – celková suma, ktorú by ste chceli postupne dosiahnuť a mať zlato v takej hodnote v budúcnosti. My sme ju pre Vás stanovili na 30 000 EUR (najčastejšia voľba). Pri otvorení zmluvy vo formulári vpravo si jej výšku môžete sami a stanoviť si vlastnú sporiacu sumu.

Upozornenie: Nemáte žiadnu povinnosť dosiahnuť celú Sporiacu sumu ani žiadne pokuty alebo sankcie, ak ju nedosiahnete celú. Sporenie môžete ukončiť kedykoľvek bez poplatkov a sankcií.

×

Pin It on Pinterest